Billingskolans idrottshall, Skövde
6 november 2022
09:00

Referat: Torslanda HK - HK Bollebygd

Sista matchen, och den absolut tuffaste bataljen på cupen. Vi hade förväntat oss ett lag som spelar på gränsen mellan tufft och fult i försvar, och till en början hade vi väldigt svårt att knäcka det 3-2-1-försvaret de ställde upp med. Vi sökte oss alldeles för ofta mot mitten av banan, och satsade inte i de vida luckor försvaret visade. Med en storspelande Junior mellan stolparna lyckades vi ändå hålla jämna steg, och när andra halvlek startade var det ett helt annat go i laget.

Sakta åt vi oss in i matchen och ledde med 4-5 med 5 minuter kvar och 5-6 med fyra minuter kvar på klockan. Några dåligt tajmade insatser i försvar, i kombination med en kanonduktig målvakt hos motståndarna ledde dessvärre till en uddamålsförlust.

Vi ska lämna cupen med huvudet högt, och vara stolta över att vi är ett lag som drar en tydlig gräns mellan vad som accepteras som tufft, och vad som är fult och regelvidrigt. Vi får hoppas att andra lag har samma inställning både i teorin och praktiken.

En utomordentligt genomförd cup, och ypperligt utgångsläge för framtida segrar.